Пријем за донаторе акције Респиратор за Српску :: Semberija INFO ::

 

Пријем за донаторе акције Респиратор за Српску


У Болници ,,Свети врачеви“ одржан је пријем за донаторе акције ,,Респиратори за Српску“. У овој акцији прикупљено је око 2.650.000 конвертибилних марака од којих је купљено 50 респиратора, али и друге медицинске опреме.

Потреба за респираторима, односно механичким плућима, увијек постоји, а знали су то и друштвено одговорни људи на чијем челу је Славен Ристић који је покренуо акцију и удружио све људе великог срца.  Захваљујући њима респиратори су данас не само у Бијељини, него у цијелој Републици Српској.



Респиратори ће бити уручени јавним здравственим установама у цијелој Републици Српској: Универзитетском клиничком центру Републике Српске 10, болницама у Бијељини и Добоју по седам, болницама у Источном Сарајеву и Требињу по шест, болницама у Зворнику и Градишци по четири, болници у Приједору три, болници у Фочи два и болници у Невесињу један.

Бијељинска болница добила је седам респиратора, а у име ове здравствене установе захвалност је упутила директорица примаријус др Милица Ловрић нагласивши да овај добађај заслужује посебно поштовање не само бијељинске болнице, него и свих грађана Републике Српске. 

- Прије пандемије корона вируса бијељинска болница је имала исправних осам стационарних и један мобилни респиратор. Током епидемије добили смо још пег стационарних респиратора, а ево  данас  још седам стационарних респиратора  из Русије. О карактеристикама ових респиратора  уважена је струка и да није тако они не би били у Републици Српској, рекла је Милица Ловрић која се затим захвалила свим учесницима акције, а најприје иницијатору акције  Славену Ристићу. 

Славен Ристић је рекао да је он само покретач акције, те нагласио да су прави хероји били људи који су за три дана скупили значајна средства, а тако нешто није забиљежено у региону. 

- Дочекали смо дан да добијемо респираторе и да их испоручимо. Струка је рекла да су то квалитетни уређаји, а моја жеља је да их што мање користимо, поручио је Ристић. 

Командант Штаба за ванредне ситуације, градоначелник Бијељине Мићо Мићић истиче да је посебно срећан да су наши привредници поново показали да су увијек спремни да помогну грађанима кад је то најпотребније. 



- У ово тешко вријеме, уз поштовање свих мјера које су доношене, успјели смо да у нашем граду буде задовољавајућа епидемиолошка ситуација, боља од просјека у окружењу, истакао је Мићић те поручио грађанима да се и даље придржавају препорука које им свакодневно савјетују здравствени радници.

Предсједник Привредног савјета града Бијељине Миленко Стевановић истакао да је акција ,,Респиратор за Српску“ прије свега била хумана, а након тога и јединствена у читавој Републици Српској.

- Привредни савјет је био ту да покаже своју снагу, да покаже грађанима да је увијек уз њих и да, поред тога што припада друштвеној заједници, представља и један битан фактор друштвене заједнице, каже Стевановић.

На пријему су уручене захвалнице Градској организацији Црвеног крста, фирмама ,,Елвако Метпро“, ,,ТРБ“ и ,,Спорт Вижн“, Граду Бијељина, Ротари клубу Бијељина, ,,Електропривреди Републике Српске“ и Привредном савјету града Бијељине.

​Семберија инфо