СВЕ ВИШЕ БИЈЕЉИНАЦА БЈЕЖИ ОД ГРАДСКЕ БУКЕ :: Semberija INFO ::

 

СВЕ ВИШЕ БИЈЕЉИНАЦА БЈЕЖИ ОД ГРАДСКЕ БУКЕ


Посљедњих година све је више Бијељинаца који живе у граду и који покушавају да купе парче земље у околини, на селу, како би побјегли од градске буке и уживали у миру. Корона је додатно појачала те намјере. Занимљиво је да је све више и младих људи, нарочито оних који имају дјецу, да желе да направе викендицу у оближњем селу и да уживају у природи, а и да, како кажу, дјеца једу бар мало здраве хране из сопствене баште.

-Ништа љепше, него распалити роштиљ у свом дворишту, па убрати парадајз и паприку у својој башти. Не треба човјек да узгаја свега и свачега, довољно је нешто мало - мало поврћа и која воћка'', каже један 35-годишњи Бијељинац који, са породицом живи у стану у граду и који је за викендицу купио плац у Хасама, селу надомак Бијељине. Хасе су село које је постало атрактивно за куповину плацева за викендице.

-Близу је града, само десетак минута вожње до центра, а смјештено је на узвишењу, што је многима битно'', тврде они који добро познају шта се тражи на тржишту.

Шта се може добро продати, схватили су и продавци, па на многим мјестима у граду можете видјети огласе о продаји плацева у селима Семберије. Занимљиво је да су цијене плацева различите. Цијена једног дунума, у зависности од локације, креће се од 5.000 до 15.000 конвертибилних марака. У семберским селима, која су удаљенија од града, цијене су много ниже.

Семберија инфо