ДОНАЦИЈА БОЛНИЧКИХ КРЕВЕТА :: Semberija INFO ::

 

ДОНАЦИЈА БОЛНИЧКИХ КРЕВЕТА


Болница ,,Свети врачеви“ Бијељина примила је вриједну донацију  болничких кревета. Ради се о 28 квалитетних креветима који су допремљени из Швајцарске, а уз кревете донирани су и мадраци тако да пацијенти имају све оно што им је најнужније како би лакше пребродили дане у болесничкој постељи.
 
Донација, коју је предао ђакон Велислав Мишура, обезбијеђена је захваљујући добротворној организацији Епархије зворничко-тузланске ,,Тројеручица“ .
 
 - На приједлог нашег члана Управног одбора из модричког намјесништва, оца Јадранка Стојановића, који је био у контакту са ,,Хуманитарном групом за подршку селу Баре“  из Тићинија у Швајцарској, реализован је овај пројекат. Иначе, они већ дужи период реализују пројекат у којем опремају болнице по Републици Српској. Углавном су то кревети, али и друга медицинска опрема коју сакупљају у Швајцарској. До сада су то већ радили са Црвеним крстом у Приједору, Градишци и Прњавору, а ево сада и са нама у Бијељини. Захваљујем људима у Швајцарској који су донирали ову помоћ, а то су Хуманитарна организација ,,Немањићи“ и Хуманитарна група за подршку села Баре из Тићинија, изјавио је Мишура прецизирајући да су у Болницу ,,Свети врачеви“ довезли 28 кревета.
 
Доктор Михајло Лазић, помоћник директора за медицинске послове, захвалио је Хуманитарном удружењу ,,Тројеручица“ које је организовало прикупљење  болничких кревета за бијељинску болницу.
 
-Ових 28 кревета су једни од најсавременијих на овим просторима. Веома су удобни и много ће помоћи болесницима који се налазе на лијечењу у нашој установи. Првенствено им се захваљујем што су у овој ситуацији то скупили, јер овакви кревети су врло битни код лијечења тешких болесника који морају 24 часа дневно непокретно да леже, рекао је др Лазић који је у име болнице Удружењу ,,Тројеручица“ уручио захвалницу.
 
Семберија инфо