ГИМНАЗИЈА ФИЛИП ВИШЊИЋ: МИЛИЦА ПУХАЛО УЧЕНИЦА ГЕНЕРАЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ГИМНАЗИЈА ФИЛИП ВИШЊИЋ: МИЛИЦА ПУХАЛО УЧЕНИЦА ГЕНЕРАЦИЈЕ


Гимназија ,,Филип Вишњић“ и Фондација ,,Стојановић“ организовали су свечану церемонију проглашења ученика генерације и додјелу вукових диплома за школску 2019/ 2020. годину. Бијељинска гимназија извела је ове године 10 вуковаца, а Милица Пухало најбоља је међу најбољима.
 
Фондација ,,Стојановић“ из Бијељине додијелила је повељу и награду од 3.000 конвертибилних марака ученици генерације Гимназије ,,Филип Вишњић“ Милици Пухало. Повељу и новчану награду уручио је предсједник Управног одбора Фондације ,,Стојановић“ Бојан  Стојановић који је  поручио да добре ђаке треба истицати и тако афирмисати праве вриједности у друштву.
 
-Једанаесту годину узастопно Фондација ,,Стојановић“ заједно с Гимназијом ,,Филип Вишњић“ обиљежава завршетак школске године и избор најбољих ученика ове школе и то је традиција коју желимо да траје и убудуће. Ово је награда најуспјешнијем ученику, али је и одавање признања цијелом колективу ове школе, истакао је Стојановић и пожелио свим матурантима, а посебно вуковцима и ученици генерације, успјешне студентске дане.
 
Гимназија ,,Филип Вишњић“ извела је ове године десет вуковаца. То су Ања Каравлах, Јелена Томић, Милош Новаковић, Ивана Пијетловић, Миљана Марјановић, Милица Пухало, Милица Брајић, Владимир Петровић, Филип Каравлах и Анђела Даниловић. Они су на свечаности добили признања, дипломе и пригодне поклоне од пријатеља школе.
 
Ученица генерације Милица Пухало је уз ријечи захвалности родитељима, професорима,  Фондацији ,,Стојановић“, као и друговима из школских клупа, навела да ће наставити школовање на Факултету техничких наука у Новом Саду, смјер енергетика, електроника и телекомуникације.
 

-Данас овдје затварамо посљедњу страницу књиге која се зове средњошколско образовање и то у оваквим посебним околностима које ће, ја се надам, ускоро бити иза нас. За моје успјехе дијелом су заслужни моји професори, посебно професорице Милица Максимовић и Вера Елез. Други дио заслига припада мојој породици која ми је кроз школске дане представљала неисцрпан извор подршке. Желим да се захвалим и Фондацији ,,Стојановић“ што препознаје и подржава труд и рад ученика Гимназије, рекла је Милица која је крају својој генерацији пожељела пуно успјеха у будућности која их све очекује. 
 
Овогодишња генерација гимназијалаца, која је  извела  220 матураната, сматра се једном од најуспјешнијих, оцијенио је директор бијељинскле гимназије Владимир Шавија.



-Ови млади људи су самопоуздани, прихватају одговорност, знају се контролисати, лако склапају пријатељства, спремни су на сарадњу, радознали су, воле нове активности, креативни су, упорни и не одустају на првој препреци и подносе критику и неуспјех. Самопоуздање ових наших матураната долази изнутра, а то може бити само зато јер имају јасне циљеве у животу, јер су оптимистични. Оно што смо видјели свих ових година било је њихово вањско самопоуздање, јер су нам показали своје способности, оно у чему су вјешти и што им иде добро, истакао је Владимир Шавија.
 
Семберија инфо