За малог виртуоза из Бијељине три златне медаље на престижном такмичењу :: Semberija INFO ::

 

За малог виртуоза из Бијељине три златне медаље на престижном такмичењу


Десетогодишњи виртуоз на хармоници Ђорђе Перић из Бијељине освојио је три златне медаље на међународном фестивалу “Констелејшн” који је одржан од 12. до 16. јуна у Украјини.

Ђорђе је освојио злато у соло инструменталном жанру узраста до 12 година са максималним бројем бодова, у дуо категорији - заједно са Дејаном Јовичићем, узрасне катогорије до 12 година, те категорији трио са Амаром Ћосићем и Дејаном Бјелобадом, узрасне категорије до 16 година.

Ђорђе Перић је истакао да му је ово 54. награда коју је добио из једанаест земаља.

- Велико је задовољство када освојиш злато и добијеш све десетке на међународном такмичењу јер представљам своју земљу на најбољи начин", рекао је овај десетогодишњак за Срну.

Организатор фестивала је Удружења умјетника "Созвездие" из Украјине, а фестивал се ове године први пут одржао онлајн због пандемије вируса корона. На овом такмичењу учествовало је више од 300 такмичара из неколико европских земаља.

Такмичаре је оцјењивао жири сачињен од истакнутих професора са Националне музичке академије "Петар Иљич Чајковски" из Кијева, и националне музичке академије "Антонина Нежданова" из Одесе.

Награђени такмичари су ученици Основне музичке школе "Корнелије Станковић" Бијељина-Угљевик у класи професора Славише Перића, који је овом приликом добио признање за изузетно висок ниво у педагошком раду и умјетничком стваралаштву и резултативности у образовању младих инструменталиста.

- Велико ми је задовољство јер сам добио признање из Украјине, тамо гдје сам завршио престижну музичку академију `А. Нежданова` из Одесе у класи професора Владимира Мурзе рекао је Перић. Он је захвалио ученицима за постигнуте резултате, а организаторима такмичења за позив.

Срна / Бијељина данас