Градоначелник Мићић и мјештани Батковића о инфраструктурним потребама :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Мићић и мјештани Батковића о инфраструктурним потребама


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић разговарао је са мјештанима Батковића и Новог насеља Батковић о инфраструктурним потребама, а захваљујући средствима која су издвојена из градског буџета, наредних дана у Новом насељу биће асфалтиране двије улице у дужини од 500 метара.


 
- Асфалтирање ће коштати око 40.000  КМ и драго нам је што смо могли да изађемо у сусрет становницима Новог насеља и омогућимо им адекватан путни прилаз до њихових домова. У овом дијелу Батковића изграђено је око 40 кућа, ради се углавном о породицама које су након рата дошле у Семберију и ови људи сигурно заслужују боље услове за живот – истакао је Мићић.
 
Становник Новог насеља Батковић Мирко Трипуновић каже да је један од проблема са којима се сусрећу мјештани тај што не постоји прикључак на градску водоводну мрежу.
 
- Вода за пиће коју користимо није доброг квалитета и често смо принуђени да је купујемо или довозимо, поготово што у насељу има око петнаесторо дјеце. Градоначелник нам је обећао да ће Градска управа контактирати предузеће „Водовод и канализација“ и размотрити проширење градске водоводне мреже до наших кућа – рекао је Трипуновић.
 
Градоначелник Мићић разговарао је и са становницима Батковића, који су као један од приоритета навели обнову или изградњу новог Дома културе.
 
Представник Мјесне заједнице Батковић Мирослав Мићић истакао је да ће у овој години бити потребно и проширење локалног гробља, предложивши да надлежни омогуће куповину нове парцеле за ове потребе.
 
- Замолио сам представнике Градске управе да ријеше овај проблем, а у интересу нам је да спроведемо и воду до гробља. Осим тога, приоритет нам је да што више домаћинстава буде спојено на градску водоводну мрежу, те да уредимо парк прекопута Цркве, у централном дијелу села. У дијелу Батковића који је међу мјештанима познат као „Јовићи“ потребно је асфалтирати дио пута и овај сусрет са градоначелником смо искористили да га обавијестимо да су становници већ скупили 30 одсто средстава и да очекујемо помоћ Града за завршетак радова – закључио је Мирослав Мићић.

​Град Бијељина