ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ ТАКМИЧЕЊА РИТАМ ЕВРОПЕ :: Semberija INFO ::

 

 ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ ТАКМИЧЕЊА РИТАМ ЕВРОПЕ


На највећем дјечијем и омладинском музичком такмичењу ,,Ритам Европе“ Бијељину ће представљати Данило Симић (16), Емилија Лазић (17) и Љубинка Марковић (18).

Ове младе Бијељинце талентоване за музику и плес примио је градоначелник Мићо Мићић.
 
-Пуно пута до сада смо показали колико наш град има талентовану омладину која је способна за велике домете. Вама  желим  да побиједите и да својим талентом, шармом и позитивном енергијом очарате жири и публику, рекао је градоначелник Мићо Мићић на пријему за ово троје младих Бијељинаца којима је Град Бијељина пружио логистичку и техничку помоћ.

Међународно  музичко такмичење ,,Ритам Европе“, на ком право учешћа имају дјеца и омладина узраста од 12 до 20 година,  одржава се већ 12 година уз подршку амбасада бројних земаља Европске уније, Аустралије и Израела. Ова музичка манифестација први пут се одржава у Републици Српској, а Источно Сарајево ће у септембру бити град домаћин финалног такмичења.
 
 Одабрани такмичари ће имати прилику да свој таленат за пјевање и плес усавршавају до тада, са тренерима гласа као и умјетничким директорима сценског перформанса програма ,,Ритам Европе“.
 
-На аудицији за ову музичку манифестацију, која је одржана у фебруару мјесецу, прошао сам као пјевач, а Емилија и Љубинка као плесачице. Имамо шест мјесеци за усавршавање пјевања и плеса,  са нама раде кореограф Александар Лештарић и инструктор пјевања Милош Марковић, каже 16- годишњи Данило Симић, ученик првог разреда Гимназије ,,Филип Вишњић“. Како прецизира, на финалном такмичењу извешће италијанску пјесму ,,Солди“.
 
Побједник ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија и гледалаца који ће гласати путем СМС-а, а финале такмичења биће емитовано у директном преносу на програму Радио Телевизије Републике Српске. Награда побједнику је путовање у земљу коју представља, односно земљу из које је пјесма коју изводи.
 
Семберија инфо