Помоћ угоститељима и закупцима киоска и тезги на јавним површинама :: Semberija INFO ::

 

Помоћ угоститељима и закупцима киоска и тезги на јавним површинама


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић, са сарадницима, организовао је састанак са власницима угоститељских објеката, закупцима киоска и тезги на јавним површинама, који су, како је истакао, били и највећи губитници у протеклим мјесецима, док је трајала пандемија вируса корона.



„Тражимо начин да помогнемо власницима угоститељских објеката, како би наставили рад и како не би отпуштали раднике. Раније смо донијели одлуку да закупци пословних простора, који су у власништву града, не плаћају закупнину за март, април и мај. Донијели смо одлуку и о продужењу рока отплате закупнине за оне који су каснили са плаћањем. Сада смо одлучили да закупцима пословних простора у власништву града, таксе за баште и за заузеће јавних површина смањимо за 80 одсто, док ће закуп за киоске и тезге на јавним површинама бити смањен за 50 одсто до краја календарске године“, изјавио је Мићић, нагласивши да су то угоститељи и корисници пословних простора, киоска  и тезги, прихватили с великим одобравањем.

„Што се тиче великих туристичко – угоститељских капацитета, као што је „Етно – село „Станишићи“, „Глобус“ и Бања „Дворови“, њима ћемо помоћи тако што ће од првог јула поново профункционисати туристички возић и сви који се буду возили ка Етно – селу „Станишићи“, према „Глобусу“ и базенима Бање „Дворови“, имаће бесплатну вожњу до краја ове године. Град ће сносити трошкове одржавања туристичког возића, те ћемо на тај начин помоћи овим предузећима“, изјавио је Мићић. 

Анђелко Стјепановић, угоститељ, каже да подржава напоре Градске управе да на овакав начин помогну угоститељима, истакавши да је прије појаве пандемије вируса корона покренут занимљив пројекат туристичког мапирања града Бијељина, у смислу развоја појединих сегмената туризма и туристичке понуде.

„Предложили смо затварање појединих улица, у којима се налази више угоститељских објеката, на један дан. Током тог дана и вечери на тим локацијама би се организовали концерти, позоришне представе за дјецу и одрасле, али и други занимљиви садржаји. Вјерујем да ће се та идеја ускоро и реализовати“, каже Стјепановић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић
Фото - Б. Милошевић