У ТОКУ УРЕЂЕЊЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА - Радиша коси траву :: Semberija INFO ::

 

У ТОКУ УРЕЂЕЊЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА - Радиша коси траву


Ових дана у току је уређење јавних површина на подручју градских мјесних заједница и у селима Семберије. 
Тренутно радници ДОО ,,Радиша'' косе траву на јавним површинама као што су простори око домова култура, читаоница и слична мјеста. Данас су, у пријеподневним сатима, радници ДОО ,,Радиша'' косили траву у мјесним заједницама Чађавица и Драгаљевац. У току је кошење траве и на путним појасевима, а тај посао је повјерен фирми ,,ДИС компани''. За уређење путних појасева и први циклус кошења амброзије, Градска управа је издвојила 116.000 КМ.

На подручју града Бијељина у току су и активности на редовном одржавању путева и улица које се, у складу са планом рада градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне, проводе сваке године. 
За радове на пошљунчавању локалних макадамских путева и градских улица у из градског буџета је издвојено 140.000 КМ. Поред наведених сезонских радова радова, за санацију ударних асфалтних рупа на градским улицама и ванградским путевима, која се врши током цијеле године, издвојено је 180.000 КМ.

​Редовно одржавање вертикалне и свјетлосне сигнализације изводи се у континуитету до 31. децембра, а вриједност потписаних уговора са извођачима је око 97.000 КМ. Из Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине за наредни период најављују и почетак извођења радова на одржавању хоризонталне саобраћајне сигнализације, у вриједности од 100.000 КМ.