УГЉЕВИК: ПОДРШКА ПРИВРЕДИ КРОЗ ИНФРАСТРУКТУРУ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ПОДРШКА ПРИВРЕДИ КРОЗ ИНФРАСТРУКТУРУ


Начелник општине Угљевик Василије Перић и министар расељених лица и избјеглица Федерације БиХ Един Рамић озваничили су данас завршетак асфалтирања приступног пута и платоа испред фирме "Еуробау", у повратничкој мјесној заједници Глиње, код Угљевика.

Перић је навео да је из буџета општине Угљевик за ову намјену утрошено 90.000 КМ.

"Ово је примјер доброг односа локалне самоуправе и привредника који запошљава 26 радника на подручју општине Угљевик. Без инфраструктуре нема ни развоја привреде и ово је велика подршка", рекао је Перић новинарима.

Он је оцијенио добром сарадњу са ресорним федералним министарством које је уложило знатна средства у ову мјесну заједницу.

Перић је истакао да је општина Угљевик, заједно са федералним министарством, у реконструкцију пута у повратничким мјесним заједницама Јањари, Атмачићи и Глиње, те за приступни пут и плато испред ове фирме уложила укупно 300.000 КМ.

Рамић је изразио задовољство јер је уређен простор испред ове фирме.

"Министарство је учествовало и у подршци запошљавања. Наставићемо да подржавамо пројекте који се односе на развој ове општине", рекао је Рамић.

Он је похвалио рад руководства општине Угљевик јер, како је навео, суфинансира пројекте овог министарства.

"Повратници у овом крају баве се пољопривредном производњом и овдје има потребе за улагањем у инфраструктуру, а циљ свих нас је да се млади задрже на овим просторима", нагласио је Рамић.

Власник фирме "Еуробау" Есмир Цамовић захвалио је за подршку општини Угљевик и федералном министарству.

"Бавимо се производњом ПВЦ и алуминијумске столарије, израдом челичних контејнера, црном браваријом и дрвним сектором - храстових, борових, јелових и букових плоча које извозимо на тржиште Њемачке, Луксембурга, Аустрије и Француске", навео је Цамовић.

Он је додао да фирма запошљава 26 радника и најавио проширење производних капацитета и нова радна мјеста.

Свечаности су присуствовали радници фирме, предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић и одборник из ове повратничке мјесне заједнице Нихад Реџић.