МАЛИ ГОСТИ ПОСЈЕТИЛИ НАШУ РЕДАКЦИЈУ И НАУЧИЛИ КАКО СЕ РАДЕ НОВИНЕ :: Semberija INFO ::

 

МАЛИ ГОСТИ ПОСЈЕТИЛИ НАШУ РЕДАКЦИЈУ И НАУЧИЛИ КАКО СЕ РАДЕ НОВИНЕ


Вртићанци бијељинског дјечијег вртића ,,Ноди“  посјетили су редакцију Семберских новина. Дјеца узраста од четири до шест година, њих 13, дошли су у пратњи васпитачица Драгане Јосиповић и Татјане Цвјетковић.
 
Сара, Магдалена, Ивона, Славен, Урош, Даница, Лука, Дуња, Николија, Марија, Виктор, Теодора и Калина дио су забавне и веселе екипе који се друже и сјајно забављају у вртићу Ноди.
 
Они су са својим васпитачицама пуно разговарали о медијима, посебно о томе које садржаје могу да читају и гледају, те су одлучили да посјете и погледају како изгледа  редакција новина и да послушају и виде ко све и како ствара Семберске новине.
 
Својим доласком су нас развеселили, па је у редакцији било врло живахно, с пуно смијеха, али и питања. Малишане, од којих ће неки од ове јесени постати поносни и паметни бијељински основношколци, били су радознали и имали су пуно питања о томе како неко нешто напише у новинама, ко све фотографише, гдје се штампају новине, шта све у новинама пише.
 

Главна и одговорна уредница Верица Зеленовић малишанима је сликовито појаснила како настају новински чланци, новинари о томе о чему све пишу и како долазе до информација,  а колеге из техничке припреме објаснили су им процес слања новина у штампу.
 
Пуно нам је дјеце рекло да њихови родитељи, баке и деке читају Семберске новине, а током дружења један од њих, Лука, открио нам је да и сам једног дана жели да постане новинар и да  путује у потрази за причама које ће се читати у медијима.
 
Малишани су имали мноштво питања, пажљиво су слушали шта значи ,,бити новинар“ и покушавали да схвате шта је то информација. Развеселили су се слаткишима, али и новинама које смо им подијелили како би их послије још могли листати.
 
Након тога су уз смијех напустили зграду Семберских новина весело нам машући на одласку, а рекли су и да ће нас поново посјетити.
 
Семберија инфо