УГЉЕВИК: ПОДРШКА ЗА ДАВАЊЕ КОНЦЕСИЈЕ НА ЕКСПЛОАТАЦИЈУ КРЕЧЊАКА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ПОДРШКА ЗА ДАВАЊЕ КОНЦЕСИЈЕ НА ЕКСПЛОАТАЦИЈУ КРЕЧЊАКА


Одборници Скупштине општине Угљевик дали су позитивно мишљење за  давање концесије на експлоатацију кречњака у овој локалној заједници.

Начелник Угљевика Василије Перић рекао је новинарима да је ријеч о локацији Тутњевац-Лукића виногради, а концесионар, фирма "Кат" из Угљевика.

Предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић рекао је новинарима да ће то овој локалној заједници донијети још једну значајну инвестицију, која ће допринијети новом запошљавању и даљем развоју општине.

Одборници су подржали и планирано проширење топловодне мреже у Угљевику, што је пројекат на којем ће општина радити заједно са Рудником и термоелектраном "Угљевик".

Цијена градског гријања за физичка лица је 1,67 КМ, за правна лица 3,21 КМ по метру квадратном, а прикључена су 1.004 корисника са укупно 72.339 метара квадратних површине која се грије.

Сједница Скупштине општине Угљевик била је, углавном, извјештајног карактера, са дневним редом који је планиран за април, али је због епидемије вируса корона одржана данас.

Прихваћена је информација о стању малољетничке делинквенције за протеклу годину, у којој је наведено да су три малољетника починила три преступа.

Одборници су прихватили информацију о раду мјесних заједница општине Угљевик, која има три градске и 22 мјесне заједнице у руралном подручју, као и извјештаје о раду за протеклу годину, са програмом рада за ову годину Средњошколског центра "Михаило Петровић Алас", Народне библиотеке и Спортско рекреативног центра "Рудар".

Општина Угљевик