ОПШТИНА УГЉЕВИК ИЗДВАЈА 15.000 КМ ЗА ПЕТ ПОСЛОВНИХ ПОДУХВАТА :: Semberija INFO ::

 

ОПШТИНА УГЉЕВИК ИЗДВАЈА 15.000 КМ ЗА ПЕТ ПОСЛОВНИХ ПОДУХВАТА


Замјеник начелника општине Угљевик Цвјетана Драгоњић потписала је данас уговор о партнерству са представницима Инвестиционе фондације "Импакт" из Сарајева, који предвиђа финансијску, стручну и менторску подршку за пет пословних подухвата на подручју ове општине.
Драгоњићева је новинарима рекла да овај уговор подразмијева укупно 25.000 КМ, те да ће износ за ове намјене из локалног буџета бити 15.000 КМ.

Она је истакла да Угљевик издваја знатна финансијска средства за подршку привреди.

"У наредном периоду расписаћемо јавни позив за најбоље пословне подухвате предузетницима са подручја наше општине. Увјерена сам да ће се на њега јавити млади, а њих пет са најбољим пословним идејама добиће по 5.000 КМ", рекла је Драгоњићева.

Извршни директор "Импакта" Мирела Омеровић рекла је да је данашњи уговор наставак успјешне сарадње са општином Угљевик из 2018. године.

"Настављамо са програмом који обухвата подршку за пет предузетника, укључујући и јачање њихових предузетничких капацитета кроз предузетничку обуку. Свима њима се пружа сваобухватна интегрална подршка како би успјешно започели свој бизнис и даље га развијали", рекла је Омеровићева.

Програм подршке запошљавању младих кроз Инкубатор пословних идеја, који се реализује уз подршку Владе Швајцарске, у протекле двије године спроведен је у 32 локалне заједнице у БиХ, а подржано је и оснивање 120 пословних подухвата.