РАДНИЦИ ШЕЋЕРАНЕ ТВРДЕ ДА СУ ДОВЕДЕНИ ДО ОЧАЈА :: Semberija INFO ::

 

РАДНИЦИ ШЕЋЕРАНЕ ТВРДЕ ДА СУ ДОВЕДЕНИ ДО ОЧАЈА


Четрдесетак бивших радника Фабрике шећера у стечају из Велике Обарске код Бијељине, који су у међувремену своја ненаплаћена потраживања од Фабрике шећера у стечају уступили фочанском “Павгорду”, окупило се данас ( уторак) испред Адвокатске канцеларије „Мухић“ у Бијељини, захтијевајући од адвоката Фаика Мухића уговор о заступању који је потписан прије девет година и одговоре на више питања. Међутим, адвокат Мухић им није могао одговорити, јер се у том тренутку није налазио у канцеларији. У међувремену им је испоставио захтјеве за наплату десет одсто од признатих, а не, како су они очекивали, од наплаћених потраживања и судске трошкове.

Драго Василић, бивши радник Фабрике шећера каже да је у уговору о заступању прецизно било наведено да новац који би се наплатио од потенцијалног купца Шећеране иде на жиро – рачун ове адвокатске канцеларије која би га након тога распоређивала повјериоцима, радницима Шећеране које је адвокат Мухић заступао.
 

„Нисмо ми радници ускратили адвокату Мухићу то право, нити му је потенцијални купац ускратио то право, већ је то оспорио бивши стечајни управник Шећеране Лазо Ђурђевић”.

Јадранка Крстић, бивша радница Фабрике Шећера, изјавила је да су радници очајни, јер адвокат Мухић сада од њих тражи да му уплате све оно што су они наплатили од „Павгорда“ и још пуно више од тога, односно 10 одсто од пресуђених потраживања, плус судске трошкове.

Од адвоката Мухића нисмо могли добити коментар, јер је био одсутан. 

Семберија инфо