Срцем за Сару :: Semberija INFO ::

 

Срцем за Сару


Чланови Удружења ликовних умјетника ,,Свети Лука'' из Бијељине и пријатељи овог удружења још једном су се окупили и донирали своје радове са хуманим циљем.

Овога пута помоћ су сакупљали за трогодишњу Сару Максимовић из Баткуше. Сара, нажалост, болује од тешке и ријетке болести, те јој је неопходно пресађивање коштане сржи.

Удружење ликовних умјетника ,,Свети Лука” је на својој фб страници понудило фотографије 18 радова. На свакој од тих фотографија назначено је име аутора, димензије рада, техника којом је рађено, као и почетна цијена. Искрено су се надали да ће све слике бити продате.

Хуманитарна аукција је трајала до петка, 5. јуна. Објаву је видјело преко 20.000 људи, али, на жалост, од тог броја само је њих осморо који су се одлучили да купе неку од понуђених слика и тако помогну у лијечењу мале Саре.

За осам слика прикупљено је 860 конвертибилних марака. Сад чекају уплате и тад ће да испоруче слике, а купац новац уплаћује директно на хуманитарни рачун.

- Жао ми је што је тако , вољела бих да сам могла више да учиним и више помогнем, каже организаторица хуманитарне аукције Вања Манојловић из Удружења ,,Свети Лука”.

Разлог овако малом одзиву је, како наводи, тај што је помоћ сакупљана у вријеме кад су због појаве корона вируса многи у беспарици и неизвјесности за егзистенцију, а и због тога што има доста апела за помоћ. 

- Нећемо одустати, хуманитарну аукцију ћемо поновити већ сљедеће седмице, најављује Вања Манојловић која очекује да ће одзив бити већи, јер, како истиче, емпатичан смо народ, увијек спреман да прискоћи у помоћ, кад може и колико може.

Семберија инфо - М. Решидовић