КАЈАК КАНУ РАФТИНГ КЛУБ СЕМБЕРИЈА - Акција чишћења обале Саве - Отворена сезона вожње кајаком :: Semberija INFO ::

 

КАЈАК КАНУ РАФТИНГ КЛУБ СЕМБЕРИЈА - Акција чишћења обале Саве - Отворена сезона вожње кајаком


Чланови Кајак кану Рафтинг клуба „Семберија“ из Бијељине организовали су данас акцију чишћења дијела обале ријеке Саве у селу Бродац, Бегов пут.

Према ријечима предсједника овог Клуба Велемира Зекића, предметни локалитет уређује се са циљем изградње излетишта Савска оаза, гдје је током данашње акције очишћена дивља депонија и очишћен простор овог локалитета.



Поменути простор ће бити мјесто гдје ће Клуб обављати своје активности планиране на ријеци Сави. Пројекат изградње овог излетишта на овој локацији је стратешки  пројекат удружења за 2020. годину.

Данашања акција организована је у оквиру кампање коју је покренуо Кану рафтинг клуб „Семберија“ са циљем заштите ријека и шума у приобалним подручјима.



 У питању је еколошка кампања коју Рафтинг клуб организује у сарадњи са Пан европским универзитетом ,,Апеирон'', са циљем да скрене пажњу грађана на проблем дивљих депонија, пластичног отпада и смећа које се баца у природу и у ријеке.



“Да бисмо презентовали потенцијал наших ријека и уживали у богатству какво имамо, морамо водити рачуна о одлагању отпада којег све више има у природи. Природа и ријеке морају бити чисти'', истакао је Зекић за портал Семберија инфо.

Према његовим ријечима, данашња акција успјешно је окончана захваљујући одзиву великог броја чланова. Током данашње акције очишћен је и локалитет око чесме Бегов пут, скупљено је 30-так врећа смећа.

ОТВОРЕНА СЕЗОНА ВОЖЊЕ КАЈАКОМ

Данас је отворена и сезона вожње кајаком, тако да ће сви заинтересовани грађани моћи да дођу на овај локалитет уколико желе да, под стручним надзором, пробају вожњу кајаком.



Ту се налази и објекат кајакашки дом, који је овај Клуб  добио на кориштење од Јавне установе „Воде Српске“. У наредном периоду, каже Зекић, има још доста посла са циљем остваривања постављених циљева за које очекују подршку надлежних органа.

Семберија инфо - Фото и текст - З. Кусмук