​КАЈАК РАФТИНГ КЛУБ СЕМБЕРИЈА: ЗАШТИТИМО НАШЕ РИЈЕКЕ! :: Semberija INFO ::

 

​КАЈАК РАФТИНГ КЛУБ СЕМБЕРИЈА: ЗАШТИТИМО НАШЕ РИЈЕКЕ!


Чланови Кајак рафтинг клуба ,,Семберија'' покренули су кампању у циљу заштите наших ријека и шума у приобалним подручјима.

-Наше удружење Кајак кану рафтинг клуб ,,Семберија'' Бијељина у сарадњи са Пан европским универзитетом ,,Апеирон'' организује еколошку кампању заштитимо наше ријеке, јер је наше боље. Кампања има за циљ да скрене пажњу свим градјанима на проблем дивљих депонија, пластичног отпада и смећа које се баца у природу и у наше ријеке. Да бисмо презентовали потенцијал наших ријека и уживали у богатству какво имамо, морамо водити рачуна о одлагању отпада којег све више има у природи. Природа и ријеке морају бити чисти'', наводе из Кајак рафтинг клуба и подсјећају да ову кампању покрећу данас, 5. јуна на Свјетски дан заштите животне средине имајући у виду да је вода један од најважнијих елемената животне средине, тј. живота.

-Планирали смо више акција у склопу кампање. Данас ћемо у подне, у центру Бијељине, у близини ,,Ом цафеа'', градјанима дијелити летке и флаширану воду.
 

Другу еколошку акцију, 7. јуна, организоваћемо на обали ријеке Саве, у селу Бродац, на локалитету ,,Савска оаза''. Планирали смо на тој локацији чишћење дивље депоније и уредјење самог локалитета.

Сем ових акција имамо у плану одржавање низ акција у циљу промоције и заштите наших ријека'', закључио је предсједник удружења Кајак кану рафтинг клуба ,,Семберија'' Бијељина Велемир Зекић.

Семберија инфо (В.З.)