ЛОПАРЕ: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ПРОЈЕКТЕ ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ПРОЈЕКТЕ ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ


У другом позиву за пројекте младих Омладинске банке Лопаре јуче су, 3. јуна 2020. године,  потписана два пројекта. Један је уговор за пројекте младих, а један пројекат за микро предузетништво.

За микробизнис под називом „ Дјечија играоница у Лопарама“ фондација Мозаик и општина Лопаре издвојили су 2000 КМ.

„Прије свега желим да се захвалим начелнику општине Лопаре и организацији Мозаик и надам се да ћу успјети у свом микро бизнису“- рекла је Драгиња Новаковић, која је осмислила пројекат дјечије играонице.

За пројекат„Пинг-понг за нас“ фондација Мозаик и општина Лопаре обезбиједили су 620 КМ, а млади Прибоја су обезбиједили 350 КМ, тако да је укупна вриједност 970 КМ.

„До сад смо три пута пролазили на конкурсима фондације „Мозаик“ и такође уз помоћ општине Лопаре успјели смо да реализујемо изградњу тениског терена, опремање теретане и сада ћемо да набавимо столове за стони тенис.“ – рекао је Немања Миловановић, члан неформалне групе младих из Прибоја.

„Данас имамо први микробизнис из програма Омладинске банке у нашој локалној заједници и надам се да ће и други слиједити тај примјер. Ово је једна добра прилика за младе људе да отпочну свој бизнис, а ми из локалне заједнице се обавезујемо да ћемо их пратити и даље кроз друге пројекте,а и директно из буџета додатно подржати да тај бизнис буде самодржив“ – истакао је Радо Савић, начелник општине Лопаре.

У овој години Омладинска банака Лопаре је у првом позиву имала шест пројеката, а постојаће и трећи позив гдје је на располагању има још 1500 КМ за још један пројекат.

​Жељко Пауковић, директор програма Омладинска банка фондације Мозаик изразио је своје задовољство потписаним пројектима у Лопарама и додао: „Ево девету годину фондација Мозаик и општина Лопаре заједно сарађују и подржавају, кроз програм Омладинске банке,младе људе и њихове пројекте. Настављамо и наредних неколико година, колико смо и планирали кроз меморандуме сарадње“.

Општина Лопаре