​ЈЗУ Свети Врачеви: У функцији апарат за трансуретралну ресекцију простате :: Semberija INFO ::

 

​ЈЗУ Свети Врачеви: У функцији апарат за трансуретралну ресекцију простате


Данас, 3. јуна, у болници „Свети Врачеви“, обављена је друга по реду операција медицинским апаратом за трансуретралну ресекцију простате, а апарат је купљен уз помоћ Градске управе. У име запослених у болници, захвалила се в.д. директор болнице примаријус др Милица Ловрић.



- Градска управа донирала је 50. 000 КМ, а средства су усмјерена за куповину  апарата за трансуретралну ресекцију простате, који се користи се за рјешавање проблема код бенигне хиперплазије простате, а његовом употребом биће умногоме олакшани оперативни захвати код уролошких пацијената“, рекла је др Ловрић. Она се захвалима свим донаторима који су у протеклом периоду исказали друштвену одговорност и спремност да помогну болници у обезбјеђивању савремених медицинских апарата, а у сврху што боље здравствене заштите грађана.

Градоначелник Мићо Мићић је изразио задовољство што је Градска управа значајно помогла у куповини апарата који је већ у функцији и на добробит грађана, а захвалност је упутио и свим друштвено одговорним привредницима који су спремни да помогну у осавремењавању рада у болници.

- Градска управа подржава активности болнице које су усмјерене за развој ове установе, а посебно што се на тај начин стварају што бољи услови да наши грађани имају квалитетну здравствену заштиту. Наша болница је регионална и циљ свих нас је да одговори свим захтјевима  грађана по питању пружања савремене болничке услуге“, рекао је Мићић. Он је најавио да ће Градска управа и у наредном периоду бити увијек на располагању здравствени установама на подручју Града Бијељина.

У име Одсјека урологије, др Душко Милићевић је нагласио да су минималне инвазивне процедуре у хирургији златни стандард, а посебно су значајне у урологији, јер преко 80 посто процедура, како дијагностичких тако и терапијских, раде се на тај начин. 

- Трансуретрална операција је операција кроз мокраћни канал, а првенствено се мисли на операцију простате и мокраћне бешике и мање тешких патолошких стања. Апарат који је у нашој болници  већ у функцији, једини је у Републици Српској и то нас посебно радује, а захваљујући овом апарату смањује се трајање операције, компликације операције, крварење, пацијенти краће леже у болници, а рад оператера је знатно лакши“, појаснио је др Милићевић и изразио захвалност у име запослених, а посебно у име пацијената.

​Семберија инфо - О. Стјепановић