РАДОВИ У ГРАДСКОМ ПАРКУ ТЕКУ КОНТИНУИРАНО И ПО ПЛАНУ :: Semberija INFO ::

 

РАДОВИ У ГРАДСКОМ ПАРКУ ТЕКУ КОНТИНУИРАНО И ПО ПЛАНУ


Градончелник Бијељине Мићо Мићић обишао је са сарадницима радове на обнови једне од централних стаза у Градском парку. Ријеч је о стази дугој 300 метара, површине 1 200 метара квадратних, а извођач радова је фирма ,,Мост“ из Бијељине. Вриједност реконструкције ове стазе,  која води од Улице кнеза Милоша,  је 75.000 конвертибилних марака.
 
Иначе, радови  на реконструкцији централних стаза у Градском парку почели су 25. фебруара. Прва фаза је реализована, а ријеч је о стази дугој 130 метара, површине 1 100 метара квадратних, те постављању стаза за бисте српским великанима. 
 
Та стаза је  поплочана, она води  од улаза у Градски парк  из Улице жртава фашистичког терора до улаза из Улице потпоручника Смајића.  За ове радове из градског буџета издвојено је 70.000 конвертибилних марака.
 
Градоначелник Мићо Мићић изразио је задовољство да се ток радова у Градском парку одвија по плану.
 
-Прије неколико година кренули смо са уређењем парка, како би ово била оаза мира и зеленила за наше суграђане. Прво смо поставили расвјету, затим смо омогућили да се сагради и кафић, након чега је велики број, нарочито родитеља са малом дјецом, почело да посјећује парк. Затим смо, уз помоћ донатора, направили и игралиште за дјецу, наводи Мићић додавши да се, након што је Ротари клуб Бијељина донирао чесму која је постављена у средишту парка, наставило са уређењем и постављањем нових садржаја у овом комплексу.  
 
Како је истакао, поплочавање стаза у централном дијелу Градског парка дио је ширег пројекта уређења ове највеће градске зелене површине.
 
-Прошле године од садржаја Градски парк је добио чесму, теретану на отвореном, инклузивно игралиште за дјецу и реконструисан је дио једне стазе. Уређења парка настављено је 25. фебруара реконструкцијаом стазе која повезује улице Жртава фашистичког терора и Потпоручника Смајића, са уређењем централног дијела парка. У оквиру поплочавања пројектом је предвиђено да буду уређени и прилази са бисте српским великанима Николи Тесли, Михајлу Пупину, Иви Андрићу и Јовану Дучићу, а биће поплочан и кружни плато око чесме. Идеја је то групе бијељинских професора, редовних посјетилаца Градског парка, којии ће и донирати средства за израду бисти. Данас су  почели  радови на поплочавању стазе у дужини од 300 метара, површине  1200 метара квадратних, а вриједност 75.000 конвертибилних марака, прецизира градоначелник Бијељине Мићо Мићић.
 
Семберија инфо (М.Решидовић)