ПРЕДУЗЕТНИШТВО ЈЕ ПРЕЖИВЈЕЛО ПАНДЕМИЈУ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДУЗЕТНИШТВО ЈЕ ПРЕЖИВЈЕЛО ПАНДЕМИЈУ


Ломљењем славског колача, уз присуство кума славе градоначелника Бијељине Миће Мићића, данас су бијељинске занатлије и предузетници, организовани у Градско удружење „Предузетник“, прославили своју крсну славу – Спасовдан.

Милорад Стевић, извршни директор удружења „Предузетник“  изјавио је да су занатлије и предузетници у протекла два мјесеца, за вријеме трајања пандемије вируса корона,  били суочени са већим бројем забрана и ограничења, када је њихова активност и рад у питању.

„У старту је радило свега око 30 одсто предузетника на подручју града Бијељина. Од једанаестог маја већина предузетника поново може да ради без ограничења и забрана и то је најважније. Још увјек има ограничења у трговинским радњама, када је у питању испробавање робе, али, очекујемо да ће и та забрана бити повучена. Постепено се предузетништво враћа у пређашње стање и хвата замах у свом раду. Због тога смо и обиљежавањем крсне славе хтјели да ставимо до знања да је предузетништво преживјело ову пандемију. У протеклих 112 година бијељинског занатства и предузетништва никада нисмо имали дужу паузу у раду. Остали смо на ногама и вјерујем да ће се предузетништво опоравити. Вријеме пред нама ће помоћи да се стање поправи“, истакао је Стевић, нагласивши да су неки предузетници привремено одјавили своје радње, али ће се и они постепено  враћати својим пословима.

Стевић је истакао да је мало оних у Бијељини који су трајно затворили своје радње. Он каже да предузетници од Владе РС и локалне управе очекују подршку и помоћ како би што прије могли санирати постојеће стање.

Семберија инфо (Љ.Љубојевић)