НАЈАВА - ПРЕДАВАЊЕ И ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА: Заједно до напретка :: Semberija INFO ::

 

НАЈАВА - ПРЕДАВАЊЕ И ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА: Заједно до напретка


У Центру за културу сутра ће, 29. маја, са почетком у 11 часова, бити одржано стручно предавање о превенцији болести овисности и Завршна конференција за унапређење квалитета живота, побољшање услуга и интегрисање особа са тешкоћама у заједницу.

Хуманитарно удружење жена „АРТА“ уз подршку Градске управе реализује пројекат „Заједно до напретка“ у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану (РеЛОаД), који финансира Европска унија (ЕУ), а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

Циљ стручног предавања је подизање нивоа свијести грађана, дјеце, младих, особа са инвалидитетом о штетности конзумирања опијата, а предавач је професор Драгомир Перић, добитник повеље УН за борбу против дроге на просторима БиХ.

Циљ организовања Завршне конференције је презентовање јавности резултата пројекта „Заједно до напретка“, са изложбом радова учесника обука и додјелом сертификата најуспјешнијим.
 
Пројекат „Заједно до напретка“ је започет 1. септембра 2019. године, траје до 31. маја 2020. године и усмјерен је на побољшање услуга за лица са инвалидитетом, унапређење едукативно-креативних обука и спортских садржаја за особе са потешкоћама у развоју, јачање капацитета дјеце/младих и родитеља у интеграцији особа са инвалидитетом у друштвену заједницу, подизање свијести јавности о значају социјалне инклузије, у складу са Стратегијом развоја Бијељине која суфинансира пројекат.

 - Позивамо вас да нам се придружите у активности пројекта за изједначавање људских права и побољшање квалитета живота лица са инвалидитетом у Граду Бијељина'', поручила је Радмила Симић, координаторка на пројекту.