Предшколска установа Дјечији вртић Драган и Зоран: ОСЈЕЋАЈУ НЕГАТИВНЕ ПОСЉЕДИЦЕ ЗБОГ ПОЈАВЕ КОРОНЕ :: Semberija INFO ::

 

Предшколска установа Дјечији вртић Драган и Зоран: ОСЈЕЋАЈУ НЕГАТИВНЕ ПОСЉЕДИЦЕ ЗБОГ ПОЈАВЕ КОРОНЕ


У Предшколску установу Дјечији вртић ''Драган и Зоран'' уписано је око 200 малишана узраста од једне до шест година. Како је потврђено порталу Семберија инфо, до појаве вируса корона имали су знатно више уписаних малишана, али сада тај броји износи 200.

Неки су дјецу исписали из предострожности и забринутости због појаве вируса корона у Српској, неки зато што дјеца крећу у школу у септембру, неки због лоше економске ситуације…

„До појаве вируса корона у Републици Српској имали смо и двије групе продуженог боравака, које од увођења ванредних мјера не раде. Ако се укаже потреба или неко од родитеља то буде тражио, свима ћемо изаћи у сусрет, као и увијек“, изјавио је за портал Семберија инфо директор вртића Горан Гашић.

Према његовим ријечима, неки родитељи због појаве вируса корона исписали су из вртића малишане који крећу у школу у септембру, а неки из других разлога, али све то заједно утицало је на пословање вртића којин је остао без прихода.

„Све то одражава се на финансијско пословање. Остали смо без двије групе продуженог боравка и двије групе вртићког узраста. Ова ситуација  због појаве короне све је изненадила и то је нешто на шта нико није могао да утиче, а имаће негативне посљедице по бројне привредне субјекте“, каже Гашић.

Он истиче да се у Предшколској установи Дјечији вртић ''Драган и Зоран'', поштују све предвиђене и прописане мјере надлежних у вези хигијене. Изразио је жаљење јер ова Предшколска установа није имала никакву подршку локалне заједнице ради ублажавања негативних ефеката због појаве корона вируса, што су остварили неки други.

„Битно је истаћи да смо прије појаве корона вируса у вртићу имали 30 запослених радника и успјели смо да сачувамао сва радна мјеста, уз нашу жељу и подршку родитеља“, нагласио је Гашић.

Он је изразио наду да ће Вртић „Драган и Зоран“ добити помоћ Владе РС како је обећано свим привредним субјектима на чије се пословање негативно одразила ситуација због појаве корона вируса.

„То би нам много значило и олакшало тренутну ситуацију“, истакао је Гашић, наводећи да је поносан на тим људи са којима ради.

Када је основан овај вртић, био је међу првим приватним предшколским установама у РС, а оно по чему је свакако први, захваљујући оснивачима и власницима Новки и Радивоју Јелићу, је то да је ово прва приватна предшколска установа која ради у намјенски грађеном објекту.

Најбоља потврда преданог рада  је то да је из вртића ,,Драган и Зоран“ 2016. године изашла дидактичка  игра под називом ,,Игром кроз Српску“, награђена је на конкурсу и прва је званично објављена игра у РС.

„Надамо се да ћемо заједничким снагама сви ми који радимо у предшколству и људи у ресорном министарству наћи начина да предшколско васпитање и образовање добије оно мјесто које му по значају и припада’’, додао је Горан Гашић.

Семберија инфо - З. Кусмук