УГЉЕВИК: СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР ПРЕДСТАВИО СМЈЕРОВЕ ЗА УПИС УЧЕНИКА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР ПРЕДСТАВИО СМЈЕРОВЕ ЗА УПИС УЧЕНИКА


Средњошколски центар "Михаило Петровић Алас" у Угљевику представио је пет смјерова за упис 120 ученика у школској 2020/2021. години.

"Осим гимназије општег смјера, имамо смјер пословно-информатичког техничара, техничара електронике, а уважавајући потребу тржишта рада и смјер за занимања бравар-заваривач и техничар за ЦНЦ технологије", рекао је новинарима директор ове образовне установе Стево Беновић.

Он је додао да први пут уписују одјељења пословно-информатичког техничара и техничара електронике.

"С обзиром на употребу и напредак технологије у свим областима савременог друштва подручје електронике сматра се једним од најзначајнијих у данашње вријеме, па је занимање техничара електронике врло актуелно и са сигурношћу се може тврдити да ће његова траженост расти у будућност", навео је Беновић.

Као једно од перспективних занимања он је издвојио и смјер техничара за ЦНЦ технологије.

"Четворогодишњим образовањем у струци машинства и обраде метала стиче се квалитетно знање, како из општеобразовних предмета, тако и из стручних и ово је занимање тренутно једно од најтраженијих, а у нашој школи заинтересовани ће стећи квалификације и основу за даље усавршавање у овој области", рекао је Беновић.

Он је додао да је школа, уз подршку општине Угљевик, набавила ЦНЦ машину за извођење практичне наставе.