ДОМАЋИ ПРИВРЕДНИЦИ НАСТАВИЛИ РАДОВЕ У ИНОСТРАНСТВУ :: Semberija INFO ::

 

ДОМАЋИ ПРИВРЕДНИЦИ НАСТАВИЛИ РАДОВЕ У ИНОСТРАНСТВУ


Фирма "Профи монт" из Угљевика наставила је започете радове у Аустрији након закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о укидању мјере кућне изолације од 14 дана за грађане БиХ који пређу границу.


"Можемо наставити са пословним активностима у иностранству без бојазни да ће наши запослени при повратку у БиХ морати у самоизолацију од 14 дана и тиме проузроковати додатне трошкове", рекао је власник "Профи монта" Перо Јовић.


Он је додао да се раније уговорени послови домаће привреде након ове одлуке одвијају несметано у иностранству.


"Мала и средња предузећа која су извозно оријентисана покренули су започете пословне активности у иностранству. Низ привредних субјеката имао је у иностранству заказане послове, а управо овај режим несметаног кретања омогућава да се послови заврше у предвиђеном року", навео је Јовић.


Он је истакао да ће све послове који су раније уговорени радници његове фирме завршити у року, те да су уговорени и нови послови након попуштања мјера у борби са вирусом корона.


Јовић, који је дипломирани инжењер машинства, рекао је да се у његовој фирми, која се бави термоизолаторским, кровопокривачким и лимарским радовима, те монтажом специјалних скела, за вријеме епидемије приход смањио за 82 одсто.


"Послујемо 12 година, фирма запошљава 13 радника и за вријеме епидемије исплатио сам пун износ плата и доприноса", напоменуо је Јовић.


Он је изразио увјерење да ће надлежне институције Републике Српске мјерама подршке привреди ублажити губитке које су фирме претрпјеле у посљедња два мјесеца, за вријеме борбе против корона вируса.