ГРАДСКА УПРАВА: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СУФИНАНСИРАЊУ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА УПРАВА: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СУФИНАНСИРАЊУ


Уговоре о суфинансирању пројеката из области спорта, културе и омладине са представницима удружења грађана , чији пројекти су одабрани на основу Јавног огласа за финансирање удружења грађана у 2020. години, потипсани су данас, 19. маја у Градској управи. Градоначелник Мићоћ Мићић, потписао је уговоре са 56 представник удружења.

-Данас смо потписали уговоре чија вриједност је 493. 360 КМ, а иначе ријеч је о устаљеној пракси. За спорт, односно четири удружења, 400. 000 КМ, култура 38. 800 КМ за 19 удружења и за седам омладинских удружења 11. 060 КМ“, рекао је Мићић. У име потписника, обратила се диригент Хора „Србадија“ Десанка Тракиловић и захвалиа се Градској управи што их је и ове године уврстила у финансирање пројеката.

-Ова година за нас, иако тешка, доноси нешто ново, а то је простор који ћемо добити на кориштење у Соколском дому, тако да ће Србадија, након 28 годинаод обнављања друштва, имати свој простор“, рекла је Тракиловићева. Захвалност је изразила и Александра Цвјетиновић, предсједница КУД „Плетеница“.

-Ми сваке године аплицирамо за фестивал који се увијек одржава у мају, а учествује око 1. 200 учесника. Због пандемије ће се пролонгирати,али ће се ипак одржати у неком наредном периоду“, рекла је Цвјетиновићева. Након потписивања уговора о суфинансирању пројеката из области спорта, културе и омладине са представницима удружења грађана, за сутра, 20. маја, најављено је потписивање са невладиним организацијама.