Студенти из Семберије биће тестирани на вирус у Зворнику :: Semberija INFO ::

 

Студенти из Семберије биће тестирани на вирус у Зворнику


Према тренутним информацијама, тестирање на вирус корона студената из Семберије који похађају високошколске установе у иностранству, биће вршено искључиво у Подручној јединици Института за јавно здравство Републике Српске у Зворнику. Прије тестирања студенти треба да попуне упитник који је објављен на интернет-страници Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, како би били уписани у електронску базу – саопштено је на данашњој сједници Градског штаба за ванредне ситуације.
 
Влада Републике Српске најавила је да ће омогућити бесплатно тестирање за све студенте из Српске који студирају у иностранству, ако им је за одлазак на студије потребан негативан тест.
 
Студенти могу да попуне упитник кликом на сљедећу везу на интернет-страници Министарства: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfUOB7u59eDcAKRlljy21iNyyZgInAUu5fDC9XzIBQB6O75Ng/viewform
 
У карантину у Дому ученика у Бијељини, гдје су смјештена лица која су заражена ковидом-19, осим пацијента који је недавно враћен са лијечења из Универзитетског клиничког центра Бањалука, од јутрос се налази и особа из Угљевика. Оба лица су без симптома заразе.
 
У болничком карантину нема пацијената, у болничкој изолацији је 15 лица, у кућној осам, а Болница „Свети Врачеви“ до сада је добила резултате за 541 тестирану особу.
 
Под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља налази се 346 лица, карантин у Основној школи „Вук Караџић“ јуче је затворен, а ова здравствена установа до јутрос је посредством Института за јавно здравство Републике Српске тестирала 328 особа.
 
У претходна 24 часа санитарни инспектори на граничном прелазу Рача издали су 25 рјешења о изолацији, а на Павловића мосту осам рјешења.
 
Припадници Полицијске управе Бијељина издали су 12 прекршајних налога за лица која су прекршила забрану кретања у вријеме полицијског часа, за четири лица старија од 65 година која нису поштовала забрану кретања, док је осам лица добило прекршајне налоге јер нису користила заштитне маске и рукавице.
 
Комунална полиција контролисала је 33 лица у изолацији и сва су била на својим адресама, а градски здравствени инспектор до сада је издао 212 рјешења о изолацији.

​Град Бијељина