Потписани уговори за пет пластеника :: Semberija INFO ::

 

Потписани уговори за пет пластеника


Уговор о донацији пет пластеника за социјално угрожене грађане на подручју Бијељина, потписао је градоначелник Мићо Мићић и представник њемачке невладине организације АСБ из Сарајева Русмир Ханић.



- Пластеници са наводњавањем ће бити донирани лицима које ће одредити Центар за социјални рад, односно лица која су социјално угрожена, а способна су за рад. Пластеници су донација Владе Њемачке, а Градска управа суфинансира пројекат“, рекао је Мићић, додавши да је Градска управа издвојила средства у износу од по 800 КМ по пластенику.

Обавеза лица која ће добити пластенике је да обезбиједе мјесто за постављање пластеника, а монтажу ће вршити донатори, који ће са Градском управом обезбиједити расад и стручну помоћ. Пројект менаџер пројекта за помоћ социјално угроженим породицама и појединцима, који је представник АСБ, Русмир Ханић, рекао је да се пројекат проводи у 11 локалних заједница у БиХ.

- Реализација пројекта се очекује крајем јуна, односно почетком јула. Ово је четврти пројекат по реду, а реализује се већ четири године. Почели смо са 24, а сад већ имамо 120 корисника“, рекао је Ханић и најавио да ће у наредном периоду бити и других пројеката.

​Семберија инфо - О. Стјепановић