Опоравила се заражена медицинска сестра :: Semberija INFO ::

 

Опоравила се заражена медицинска сестра


Други ретест на вирус корона заражене медицинске сестре из Болнице „Свети Врачеви“ је негативан и она ће данас из карантина у Дому ученика бити отпуштена кући, гдје ће, према епидемиолошким прописима, наредних 14 дана бити у изолацији. У Дому ученика од данас ће боравити једно лице позитивно на ковид-19, а клиничка слика зараженог је стабилна и без симптома.

Према подацима из ЈЗУ „Свети Врачеви“, болнички карантин је тренутно празан, 14 лица је у болничкој изолацији, а седам у кућном надзору. Јутрос је из Института за јавно здравство Републике Српске у градску болницу стигло укупно 30, а у Дом здравља 16 негативних резултата тестова на ковид-19. У Граду Бијељина је до сада тестирано укупно 820 лица.

Под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља је 376 особа, од тога је 35 смјештено у карантин при Основној школи „Вук Караџић“. У карантину у Рачи налазе се четири лица, од којих је једно лице из Бијељине.
У претходна 24 часа гранични прелаз Рача прешло је 68 возила, док је Павловића мост прешло 11 возила. Овлашћени инспектори су издали 31 рјешење о изолацији.

Полицијска управа Бијељина издала је 23 прекршајна налога за лица која нису користила личну заштитну опрему (маске и рукавице). Комунална полиција је извршила контролу 12 лица у изолацији и сва лица су пронађена на адреси. Градски здравствени инспектор је до сада издао укупно 200 рјешења о изолацији.

Град Бијељина