НЕПРОМИЈЕЊЕНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА, 13 НАЛАЗА НЕГАТИВНО :: Semberija INFO ::

 

НЕПРОМИЈЕЊЕНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА, 13 НАЛАЗА НЕГАТИВНО


У Бијељини је непромијењена епидемиолошка ситуација проузрокована пандемијом вируса корона. Два заражена лица налазе се у карантину у Дому ученика, а из Института за јавно здравство Републике Српске до јутрос у 9.00 часова стигло је 13 негативних резултата.
 
Из Болнице „Свети Врачеви“ саопштили су да очекују још 27 резултата тестирања на присутност ковида-19, као и један ретест.
 
На основу података градског Одсјека за цивилну заштиту, у болничкој изолацији налази се 13 лица, седам особа је у кућном надзору, док у болничком карантину нема пацијената. Под стручним надзором у самоизолацији је 336 лица, а 42 лица смјештена су у карантин у Основној школи „Вук Караџић“. У карантину у Рачи тренутно се налази 27 особа, од којих је троје са подручја Семберије.
 
Бијељинска Болница до сада је послала у Бањалуку укупно 515 узорака узетих од лица за која се сумња да су заражена вирусом корона, а Дом здравља Бијељина 305 узорака.
 
У претходна 24 часа гранични прелаз Рача прешло је 167 возила, Павловића мост 58 возила, а санитарни инспектори на Рачи издали су шест рјешења о изолацији.
 
Припадници Полицијске управе Бијељина издали су три прекршајна налога за лица која су прекршила забрану кретања у вријеме полицијског часа, а кажњено је и 10 лица која нису користила заштитне маске и рукавице на јавним површинма, као и једна особа која је прекршила мјеру изолације.
 
Комунална полиција контролисала је 29 лица у изолацији и сва су пронађена на њиховим адресама. Градски здравствени инспектор до сада је издао укупно 200 рјешења о изолацији.