МИЛОВАНОВИЋ: ПОД ЕПИДЕМИОЛОШКИМ НАДЗОРОМ 374 ОСОБЕ :: Semberija INFO ::

 

МИЛОВАНОВИЋ: ПОД ЕПИДЕМИОЛОШКИМ НАДЗОРОМ 374 ОСОБЕ


Тренутно у Бијељини под епидемиолошким надзором имамо 374 особе, а у ту бројку улази и 49 особа које се налазе у локалном карантину у Основној школи „Вук Караџић“, изјавио је Душко Миловановић, директор Дома здравља Бијељина након данашње сједнице Градског штаба за ванредне ситуације.

„У локалном карантину све особе су без тегоба. У складу са протоколом, врше се редовна тестирања, а након добијања негативних резултата тестирања, те особе су упућују у кућни карантин гдје проводе наредних четрнаест дана. С обзиром на нешто већи број посјета Дому здравља, желимо подсјетити грађане на поштовање важећих процедура које су на снази. Прије доласка у Дом здравља, обавезно је телефонско контактирање са Породичном медицином и договарање око евентуалног доласка у Дом здравља. Након доласка у Дом здравља, обавезно је јављање на тријажне пунктове, гдје ће бити извршене провјере, да ли пацијент има заштитну опрему, да се измјери температура, попуни епидемиолошка анкета и након тога одлучи гдје ће се пацијент упутити, да ли породичном љекару или у неку од амбуланти за респираторне инфекције, односно у изолацију“.

Доктор Миловановић је истакао да је то изузетно важно, јер се жели одржати стабилна епидемиолошка ситуација и сачувати здравље и пацијената и здравствених радника.

„Морамо издржати још извјесно вријеме и не смијемо попуштати, када је ријеч о самодисциплини и препорученим мјерама, јер ће од тога зависити коначан исход ове епидемије. Захвалио бих се грађанима на досадашњој сарадњи, јер је очигледно да дисциплиновано и одговорно поштују препоруке које се свакодневно упућују из Градског и Републичког штаба за ванредне ситуације“, истакао је Душко Миловановић, директор Дома здравља Бијељина.

Семберија инфо (Љ.Љубојевић)