БРЧКО: Градоначелник Синиша Милић честитао Свјетски Дан слободе медија :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО: Градоначелник Синиша Милић честитао Свјетски Дан слободе медија


Слобода медија је темељ сваког демократског и напредног друштва . Тај аксиом Влада Брчко дистрикта БиХ безусловно подржава и сматра неопходним у свим активностима.

Јер, бавити се новинарском професијом никада није било једноставно ни лако. Бити новинар значи радити у једној веома одговорној професији, а професионално, објективно и непристрасно извјештавање грађана у свим временима, а посебно у овим данашњим је просто незамјенљиво.

Такав приступ информисању јавности давало је и даје значајан допринос раду Владе Брчко дистрикта, али и свим другим институцијама ове локалне заједнице.

Због тога ћемо, као до сада у оквиру надлежности, омогућавати несметано информисање јавности како би медијски радници свој одговоран посао обављали са што мање препрека и потешкоћа.

Зато је свјетски Дан слободе медија прилика да још једном укажемо да су медији незаобилазан коректив друштва који се огледа у примјени највиших новинарских и етичких кодекса у извјештавању о свим важним политичким, економским и животним темама.

Свим новинарима,редакцијама те новинарским удружењима честитам 3. мај, свјетски Дан слободе медија, уз жељу за успјехом на личном и професионалном плану као и побољшање услова рада и статуса у друштву.

                                                                                    Градоначелник
                                                                                  Мр сц. Синиша Милић