БИЈЕЉИНА: У НЕДЕЉУ ЗАБРАЊЕН РАД, ОД ПОНЕДЕЉКА 4. МАЈА ПОПУШТАЊЕ РЕСТРИКТИВНИХ МЈЕРА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: У НЕДЕЉУ ЗАБРАЊЕН РАД, ОД ПОНЕДЕЉКА 4. МАЈА ПОПУШТАЊЕ РЕСТРИКТИВНИХ МЈЕРА


- Надамо се да ће недеља бити последњи дан кад ће на снази бити изразито рестриктивне мјере, јер Градски штаб за ванредне ситуације од понедјељка планира да забране сведе на минимум, са нагласком на појединачној одговорности и поштовању прописаних хигијенско-санитарних мјера од стране грађана, прије свега коришћењу заштитних средстава, односно, маски и рукавица – најавио је командант Штаба Мићо Мићић.

Он је истакао да је у недељу, 3. маја, забрањен рад свим привредним субјектима, осим дежурним апотекама, произвођачима хљеба и пецива и продавницама погребне опреме, а да ће полицијски час трајати од недјеље у 12:00 часова до понедељка у 05:00 часова.

Честитајући суграђанима првомајске празнике, градоначелник Мићић је захвалио Бијељинцима јер су и за вријеме празника показали дисциплину поштовали наредбе Републичког и Градског штаба за ванредне ситуације, позивајући их да остану доследни још данас, након чега ће мјере забрана бити значајно ублажене.

- Циљ је да одржимо изузетно стабилно епидемиолошко стање, какво сада имамо у Бијељини. Правила за људе који из иностранства долазе у Бијељину строго се поштују. По њих, на граничне прелазе у свим дијеловима БиХ, долазе припадници градске Цивилне заштите и спроводе их у карантин, гдје са њима поступају по прописаним правилима. Нема изузетка и сви суграђани морају проћи исту процедуру, како би спријечили појаву нових кластера заразе – истакао је Мићић...

Град Бијељина