МИЛИЦА ЛОВРИЋ: ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА ПОД КОНТРОЛОМ :: Semberija INFO ::

 

МИЛИЦА ЛОВРИЋ: ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА ПОД КОНТРОЛОМ


Вршилац дужности директора бијељинске болнице др Милица Ловрић изјавила је данас да је епидемиолошка ситуација под контролом, али је поновила апел грађанима да се придржавају прописаних мјера и савјета.
 
“Епидемиолошка ситуација је под контролом, празан је и болнички карантин. Наша медицинска сестра која се налази у Дому ученика је доброг здравственог стања, идуће седмице биће рађен и ретест, а сви њени контакти су такође негативни”, истакла је Милица Ловрић.
 
Према њеним ријечима, до сада је тестирано укупно 398 особа, односно 460 са ретестирањем, док се у болничкој изолацији налази 18 особа, а у кућној изолацији осам.
 
Милица Ловрић изразила је захвалност грађанима на поштовању савјета и мјера, али и медијима који информишу грађане о епидемиолошкој ситуацији на основу валидних података.
 
“Сматрам да су наши грађани дисциплиновани и да су добро информисани, али је неопходно да се сви заједно држимо препорука и савјета. Као клиничар могу рећи, да ћемо се ми дуго ‚‚дружити‚‚ са овим вирусом, те је неопходна лична одговорност”, поручила је др Ловрић.