ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ


Градски штаб за ванредне ситуације и командант Штаба Мићо Мићић апеловали су данас на грађане Бијељине да и даље буду дисциплиновани и одговорни према себи и другима - да поштују социјалну раздаљину, носе заштитне маске и рукавице.
 
Како је саопштио Градски штаб за ванредне ситуације, епидемиолошка ситуација у Бијељини је стабилна и нема новозаражених, а особа која је заражена вирусом корона и смјештена у карантин у Дом ученика је добро.
 
Према подацима Одсјека за цивилну заштиту Града Бијељина, под стручним надзором у самоизолацији налази се 330 лица, осам особа у изолацији у кућном карантину, 20 у болничкој изолацији, док у болничком карантину нема пацијената.
 
У карантин у Основној школи „Вук Караџић“ смјештено је 41 лице, у карантину у Рачи једно, а Болница „Свети Врачеви“ и Дом здравља Бијељина до сада су послали укупно 629 узорака из Семберије у Институт за јавно здравство Републике Српске.
 
Током претходна 24 часа гранични прелаз Рача прешло је 201 возило, а Павловића мост 32 возила. На Рачи су санитарни инспектори издали пет рјешења о изолацији.
 
Градски здравствени инспектор до сада је издао укупно 200 рјешења о изолацији.

Семберија инфо (З.Кусмук)