БИЈЕЉИНА: Сви непосредни контакти заражене, негативни на ковид-19 :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Сви непосредни контакти заражене, негативни на ковид-19


Сви радници и пацијенти Одјељења за инфективне болести градске Болнице „Свети врачеви“ на којем је радила медицинска сестра заражена вирусом корона, тестирани су на ковид-19 и њихови резултати су негативни – потврдили су представници Болнице на Градском штабу за ванредне ситуације.

- За повољну епидемиолошку ситуацију у Бијељини изузетно је битно да су први и други круг контаката заражене негативни, а са Института за јавно здравство Републике Српске очекујемо резултате 29 тестова – нагласила је Милица Ловрић, директор Болнице „Свети врачеви“.

Она је на сједници Градског штаба за ванредне ситуације саопштила да у болничком карантину тренутно нема пацијената, док је под надзором у кућном карантину 13 особа.

Према подацима Дома здравља Бијељина, под стручним надзором налази се 352 лица, од чега је 40 особа смјештено у карантин при Основној школи „Вук Караџић“, а 312 лица је у кућној самоизолацији. У карантину на граничном прелазу Рача налази се једно лице.

- Медицинска радница позитивна на ковид-19, која се налази у Дому ученика, нема тегобе и њено здравствено стање је добро – истакао је Душко Миловановић, директор Дома здравља у Бијељини.

До сада је у Семберији на вирус корона тестирано укупно 512 особа , од чега је позитиван резултат потврђен код 12 грађана.

Према подацима Граничне полиције, прелаз Рача, у протекла 24 часа, прешло је 90 возила, а Павловића мост три возила.

Полицијска управа Бијељина у дане претходног викенда издала прекршајне налоге за 33 лица – десет лицима која су прекршила полицијски час, један прекршајни налог због кршења наредбе о забрани кретања лица старијих од 65 година, шест за лица која су прекршила забрану окупљања више од три особе на јавном мјесту и 16 за особе које су прекршиле забрану кретања викендом ван мјеста пребивалишта.

Комунална полиција је извршила контролу 16 лица у изолацији, и сва лица су пронађена на адреси.

АД „Комуналац“ Бијељина извршио је прање и дезинфекцију десет улица - Кулина Бана, Душана Барањина, 1.маја, Цара Уроша, Сремске, Незнаних јунака, Стефана Дечанског, Професора Бакајлића, Мајора Драгутина Гавриловића и Милоша Обилића.

Град Бијељина