УДРУЖЕЊЕ ТРОЈЕРУЧИЦА ДАРОВАЛО ЗАШТИТНА СРЕДСТВА ДОМУ ЗДРАВЉА :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ТРОЈЕРУЧИЦА ДАРОВАЛО ЗАШТИТНА СРЕДСТВА ДОМУ ЗДРАВЉА


Добротворна организација Епархије зворничко-тузланске "Тројеручица" даровала је данас заштитне маске, рукавице и дезинфекциона средства Дому здравље Лопаре.

Директор ове здравствене установе Желимир Нешковић захвалио је за донацију, посебно јер долази из Цркве, те навео да је епидемиолошка ситуација на подручју општине Лопаре стабилна.

"Нема заражених вирусом корона, 27 лица је под епидемиолошким надзором, од којих је пет у карантину", рекао је Нешковић новинарима.

Он је додао да је Дом здравља Лопаре оформио и медицински тим за кућно лијечење.

"Услуга нашег тима је бесплатна, а љекари и медицински техничари долазе на кућну адресу и пружају здравствену помоћ грађанима", рекао је Нешковић.

Предсједник организације "Тројеручица" ђакон Велислав Мишура рекао је да су до сада подијелили 6.000 заштитних маски у локалним заједницама Епархије зворничко-тузланске.

Он је навео да је "Тројеручица" основана 2018. године са циљем да се помогне угроженим категоријама друштва, вишечланим породицама, избјеглим и расељеним лицима, породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и свим људима којима је помоћ потребна.

Заједно са ђаконом Мишуром, испред "Тројеручице" су били присутни архијерејски намјесник тузлански протојереј-ставрофор Стево Јовић и члан овог удружења Јелена Спасојевић.