МИЋИЋ РАЗГОВАРАО СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ САРАЈЕВА :: Semberija INFO ::

 

МИЋИЋ РАЗГОВАРАО СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ САРАЈЕВА


Градоначелник Сарајева Абдулах Скака и министар Федералног министарства за избјеглице и расељена лица Един Рамић посјетили су данас Градску управу Бијељина, гдје су о актуелној ситуацији везаној за пандемију вируса корона и о будућим заједничким пројектима разговарали са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем.

Након разговора, Мићић је изјавио да пандемија вируса корона представља заједнички проблем за све грађане БиХ, те да су овом приликом размијењена искуства о начину борбе против опасног вируса.

„Сарадња са Сарајевом постоји одраније, тако да је и раније било контаката између градоначелника и са начелницима неких сарајевских општина. Желим да се захвалим на овој посјети, а договорили смо се око будуће реализације заједничких пројеката за које се могу обезбиједити и средства међународних фондова. Договорили смо и узвратну посјету Сарајеву“, истакао је том приликом градоначелник Мићић.

С обзиром на то да су градоначелник Сарајева Абдулах Скака и федерални министар Един Рамић током ове посјете планирали и посјету Јањи, Мићић је изјавио да је до сада у Јањи реализовано више заједничких инфраструктурних пројеката, те да је тренутно најважнији пројекат регулација корита ријеке Јање, који је финансирала Влада Турске.

„Имамо изузетно добру сарадњу са федералним министарствима, тако да смо учествовали у суфинансирању више инфраструктурних пројеката у овој мјесној заједници. Сваки пројекат који је започело федерално министарство и ми смо подржали средствима из градског буџета. Планирамо да код међународних фондова кандидујемо реконструкцију водоводне и канализационе мреже у Јањи“, изјавио је Мићић.

Абдулах Скака, градоначелник Сарајева, изјавио је након разговора са Мићићем да је Сарајеву од изузетне важности сваки град у БиХ.

„Желимо да сарадња са Бијељином у наредном периоду буде интензивнија и да заједнички радимо на реализацији неких пројеката. Бијељина је имала искуство ванредне ситуације из поплава 2014. године, те нам је важно да чујемо приједлоге како да се санира економска криза која пријети цијелој БиХ и свакој локалној заједници након окончања ове пандемије“, изјавио је Абдулах Скака, истакавши да ће Јањи бити дониран један атрактиван топ којим се симболично најављује завршетак поста и почетак ифтара.

 „Такав топ имамо на Жутој табији у Сарајеву. До сада смо у двадесет градова у БиХ донирали такав топ и вјерујем да ће бити атракција и за становнике Јање“, изјавио је градоначелник Сарајева Абдулах Скака.

Семберија инфо (Љ.Љубојевић)