ПОДИЈЕЉЕНИ ПАКЕТИ НАЈУГРОЖЕНИЈИМ ПЕНЗИОНЕРИМА :: Semberija INFO ::

 

ПОДИЈЕЉЕНИ ПАКЕТИ НАЈУГРОЖЕНИЈИМ ПЕНЗИОНЕРИМА


У Удружењу пензионера Бијељина данас је подијељено 150 пакета најугроженијим бијељинским пензионерима. Градоначелник Мићо Мићић изјавио је да пакети за пензионере садрже намирнице, брашно, шећер, уље и друге потрепштине.

„Осим пакета хране, подијелили смо и 5.000 заштитних маски, што је обезбиједио Црвени крст града Бијељина. Мјесна удружења пензионера ће подијелити заштитне маске. Уз пакете смо подијелили и средства за дезинфекцију. Од представника Удружења пензионера сазнали смо да је неопходно обезбиједити још око 150 пакета за најугроженије пензионере, тако да ће припремити још један списак најугроженијих пензионера којима ће бити подијељени пакети у наредним данима. Приоритет је заштитити пензионере од вируса корона, а исто тако је важно да им помогнемо и овим пакетима хране“, изјавио је градоначелник Мићић.

Осврнувши се на данашње епидемиолошко стање у Бијељини, градоначелник Мићић је истакао да је у Бијељини тренутно једна особа позитивна на вирус корона, а ријеч је о медицинској сестри која је тренутно у карантину у Дому ученика.

„У карантину у О.Ш. „Вук Караџић“ тренутно се налази 25 особа. Данас су стигла још три негативна назала за тестиране особе из овог карантина. Од укупно тестираних 118 особа из овог карантина нико није био позитиван на цовид 19. Од 27 запослених радника у старачким домовима,  након тестирања, утврђено је да су сви негативни на вирус корона. Још чекамо резултате десетак налаза за раднике у старачким домовима. Бијељинска болница је у међувремену тестирала више од педесет својих здравствених радника који су били у контакту са медицинском сестром која је позитивна на вирус корона“, изјавио је градоначелник Мићић.

Младен Милић, директор  Фонда ПИО РС захвалио се том приликом Црвеном крсту РС који је у протеклих двадесетак дана на територији цијеле Републике Српске извршио подјелу 95.000 заштитних маски које су набављене средствима из кабинета предсједнице РС Жељке Цвијановић.

“Имали смо дневну динамику, око 5.0000 заштитних маски дневно, колико је произвођач успијевао да произведе. Захваљујемо с е брзој пошти “Еуро Експрес” која је бесплатно дистрибуирала заштине маске до општинских и градских организација Црвеног крста. Бијељина је добила око 7.000 маски, Бањалука око 18.000, Приједор 6.000 заштитних маски. Све општине су пропорционално добиле одређени број маски”, изјавио је Милић.

Семберија инфо (Љ.Љубојевић)