ЗАРАЖЕНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА НИЈЕ БОРАВИЛА У УГЉЕВИКУ У ПОСЉЕДЊИХ МЈЕСЕЦ ДАНА :: Semberija INFO ::

 

ЗАРАЖЕНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА НИЈЕ БОРАВИЛА У УГЉЕВИКУ У ПОСЉЕДЊИХ МЈЕСЕЦ ДАНА


Медицинска сестра заражена вирусом корона запослена је у бијељинској болници “Свети Врачеви”, а мјесто пребивалишта јој је Доња Трнова у општини Угљевик, и она није боравила на подручју ове општине у посљедњих мјесец дана, саопштено је из Штаба за ванредне ситуације угљевичке општине.

“Након обрађене епидемиолошке анкете, утврђено је да лице заражено вирусом корона посљедњих мјесец дана није боравило на подручју општине Угљевик, а због блиске сродности, пет лица која се могу довести у контакт са зараженим лицем биће тестирано у току дана”, наводи се у саопштењу.

Под епидемиолошким надзором у општини Угљевик су 23 лица од којих су четири у карантину, а из надзора је изашло 248 лица.

Медицинска сестра у Болници “Свети Врачеви” у Бијељини је 12. лице на подручју Бијељине заражено вирусом корона, након готово три недјеље без регистрованих особа позитивних на вирус у овом граду.

Она ће данас бити смјештена у карантин при Дому ученика, а све особе које су биле у контакту са њом биће тестиране и са њима ће се поступати према хигијенско-епидемиолошком протоколу, саопштено је јутрос из бијељинске болнице.

Угљевик инфо / Општина Угљевик