У функцији објекат Центра за социјални рад :: Semberija INFO ::

 

У функцији објекат Центра за социјални рад


Објекат Центра за социјални рад у функцији је од данас, 23. априла 2020. године, а градоначелник Мићо Мићић обишао је запослене у овој установи.
 
- Радови на изградњи објекта почели су 2014. године, након поплава, а изграђен је објекат од 2.540 метара квадратних и коштао је око 3.100.000 КМ. У оквиру објекта је Дневни центар за дјецу с посебним потребама, због чега сам захвалан Влади Јапана и још неким донаторима који су нам донирали 650.000 КМ, а остало смо обезбиједили из кредита Свјетске банке са грејс периодом од пет година и роком отплате 20 година са каматом од један посто“, рекао је Мићић.



Он је додао ће Дневни центар за дјецу с посебним потребама почети када епидемиолошка ситуација буде сигурна и додао да је у другој половини зграде простор за Савез општина и градова и Дирекцију за изградњу града.



Директор Центра за социјални рад Милорад Софренић је рекао да су испоштовани сви стандарди и да је Центар у пуној функцији.

- Објекат је функционалан за рад и много ће олакшати и рад са станкама, односно, корисницима права. За Дневни центар за дјецу с посебним потребама биће неопходно запослити стручан кадар, што ћемо до јесени и учинити“, рекао је Софренић. Он је нагласио да је протеклих дана, због новонастале ситуације,  примјетан обим посла по питању инвалиднина, затим из области дјечије заштите, материнског додатка, а повећан је и број лица која имају потребу за туђу његу и помоћ, као и других који су у стању социјалне потребе.

Семберија инфо - О. Стјепановић