Гориво појефтинило у доба короне :: Semberija INFO ::

 

Гориво појефтинило у доба короне


Гориво на бензинским пумпама у Бијељини је појефтинило, а један од главних разлога је пад цијена нафте на свјетској берзи и смањена потражња за овим енергентима у вријеме пандемије вируса корона. Дистрибутери енергената тврде да су ових дана у великом проблему, јер су залихе горива које су купили прије пандемије вируса корона набављали по већој цијени од оне која се тренутно биљежи на свјетској берзи. Тренутне цијене су усаглашене новом уредбом Владе РС о ограничењу марже у малопродаји. 



Наиме, на бензинским пумпама „Нешковић“ у Бијељини, бензин се тренутно може набавити по цијени од 1,45 КМ за литар, колико кошта и дизел 5. Ауто – гас се продаје по цијени од 0,69 КМ за литар. 



На НИС –овој пумпи, која се налази преко пута бензинске пумпе „Нешковић“ гориво је за четири пфенига скупље, тако да литар бензина кошта 1,49 КМ, док литар дизела кошта, такође, 1,49 КМ за литар. На овој пумпи ауто – гас је нешто скупљи и кошта 0,91 КМ. Од запослених на овим бензинским пумпама нисмо могли добити прецизније информације о разлозима појефтињења цијене горива. Већина њих каже да не памте ниже цијене горива у овим поратним годинама на бензинским пумпама у Бијељини.
 
Возачи моторних возила, али и запослени на бензинским пумпама кажу да је тренутна цијена горива најнижа коју они памте у протеклих двадесетак и више година. Колико ће ово  тренутно појефтињење  горива “гријати” потрошаче и разгаљивати њихове душе, тешко је предвидјети.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић