Удружење ИМПУЛС: Ефикасан начин превазилажења комуникационих баријера узрокованих присуством актуелног вируса. :: Semberija INFO ::

 

Удружење ИМПУЛС: Ефикасан начин превазилажења комуникационих баријера узрокованих присуством актуелног вируса.


Удружење "Импулс" је 21. априла 2020. године завршило са дводневном обуком чланица удружења која је реализована новим видом комуникације, односно онлајн, користећи Зум (Zoom) апликацију. Није нам познато да је сличан приступ до сада рађен у Бијељини, па вјероватно и у БиХ.

Ни много познатије организације или институције нису примијениле овако ефикасан начин превазилажења комуникационих баријера узрокованих присуством  актуелног вируса. У природи свих нас јесте да се брзо прилагођавамо  и адаптирамо да радимо у складу са новонасталом ситуацијом па тако ни Удружење „Импулс“ није изузетак. Прилагођавање и адаптација је релативно брзо стигла, а томе говори у прилог и сама чињеница да је успјешно завршена дводневна бука у области Маркетинга за рукотворине која је била једна од планираних активности пројекта "ВУцимо нит промјеНА" подржаног од стране УНДПа и Града Бијељина, а која је због Вируса Корона и здравствене безбједности одложена.

Удружење „Импулс“  је до данас организовало обуке на теме вуне и рада са вуном, а за тему Маркетинг за рукотворине примијењен је он-лине систем обуке користећи бесплатни алат Зум апликацију. У самој обуци учешће је дала група жена и дјевојака са инвалидитетом, али и група жена које су ту да их подрже да ли као чланови породице или као пријатељице које су уз то и заинтересоване за рукотворине. Учеснице обуке су поред нових сазнања о маркетингу за рукотворине савладале и кориштење аудио и видео онлајн алата за рад у великим групама. Без њиховог залагања и интереса сигурно не би обука ни била успјешно организована.

Зато се Удружење "Импулс" захваљује учесницама обуке и едукатору на успјешно одржаној обуци. Удружење охрабрује све и  топло препоручује да користите апликацију Зум на својим рачунарима, лаптопима, телефонима  јер је крајње једноставан за употребу, а апликација има могућност истовременог учешћа и до 50 учесника - а све то у реалном времену тј. онлајн (on-line).

Удружење "Импулс"