ПОМЕН ИЗГИНУЛИМ СРПСКИМ БОРЦИМА НА МАЈЕВИЦИ :: Semberija INFO ::

 

ПОМЕН ИЗГИНУЛИМ СРПСКИМ БОРЦИМА НА МАЈЕВИЦИ


На данашњи дан, 21. априла 1993. године,  у једном дану, у тешким борбама на Мајевици су погинула 33 борца Првог батаљона друге Мајевичке бригаде. У  знак сјећања на ове хероје, на испред спомен обиљежја је положено цвијеће и упаљене свијеће.

-На споменик је уклесано 205 имена погинулих са тог подручја и заслужују да их се сјетимо и никад не заборавимо. Храбро су се борили за Републику Српску, дали своје животе да бисмо данас живјели у миру, а ми им обећавамо да их никад нећемо заборавити, рекао је предсједник  Борачке организације града Бијељина Миодраг Стевановић. Један од команданата батаљона Мајевичке бригаде, Миладин Васић, рањен је у протеклом рату, а емоције не може да сакрије ни након 28 година од тог догађаја.
 

-Страдање се догодило на Васкрс, а ни данас дан не могу прежалити саборце. Увијек ћу их се сјећати и одавати почаст, као и свим изгинулим борцима у протеклом рату“, рекао је Васић. У име Завичајног удружења Тузлака, почаст је одао Славиша Вујановић, потпредсједник Удружења.

-Овај дан је за нас увијек испуњен јаким емоцијама. Не можемо и не смијемо заборавити наше изгинуле борце и жртве одбрамбено-отаџбнског рата. Удружење настоји да кроз свој рад, води  рачуна о породицама наших погинулих и то ћемо увијек чинити“, рекао је Вујановић. Цвијеће испред спомен- обиљежја положили су представници Градске борачке организације, породица погинулих и Завичајног удружења Тузлака.