ВАНРЕДНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ВАНРЕДНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА


Одборници Скупштине града Бијељина на данашњој ванредној сједници усвојили су неколико значајних одлука чији је циљ ублажавање посљедица пандемије вируса корона, међу којима је и привремена обустава отплате доспјелих рата утврђеног износа надокнаде и ренте за уређење градског грађевинског земљишта, одлука о ослобађању плаћања закупнине простора који је у власништву града, за наредна два мјесеца,те повећање буџета Аграрног фонда за 500.000 КМ.

Предсједник Скупштине града Славиша Марковић изјавио је након сједнице да ће неке од ових мјера бити временски и продужене, зависно од тога како се даље буде одвијала ситуација са пандемијом цовид 19.

„ Обезбиједили смо додатних 500.000 КМ у буџет Аграрног фонда града Бијељина и они ће, у складу са захтјевима пољопривредних произвођача, расподијелити та средства. Расправљали смо и усвојили нацрт ребаланса буџета града Бијељина. У ребалансирани буџет уграђено је 11,5 милина КМ кредитних средстава за која смо у међувремену добили сагласност ресорног министарства.  Од ресорног министарства ћемо тражити изналажење могућности да се дио кредитних средстава, умјесто у капиталне инвестиције, усмјери за помоћ привреди и пољопривреди“.

Марковић је изјавио  да је на ванредној сједници расправљано укупно о девет тачака дневног реда, те да су све одлуке усвојене једногласно. Он је истакао да је у ванредној ситуацији пандемије вируса корона важно истаћи и то да грађани Бијељине и Семберије наредна два викенда, Васкршње и Првомајске празнике, проведу код куће, да се не организују масовна окупљања, те да је за очекивати да ће од Ђурђевдана почети ублажавање мјера  и враћање живота у нормалан колосијек.

Скупштина града похвалила је напоре медицинских раднка Дома здравља и Болнице „Свети врачеви“ у борби против ширења вируса корона, као и других служби које су уложиле огроман напор и ресурсе да се грађанима омогући нормално функционисање током ванредног стања.

Семберија инфо (Љ.Љубојевић)