РУСКИ ТИМ СТРУЧЊАКА ДЕЗИНФИКОВАО ОБЈЕКТЕ БОЛНИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

РУСКИ ТИМ СТРУЧЊАКА ДЕЗИНФИКОВАО ОБЈЕКТЕ БОЛНИЦЕ


Дезинфекција простора бијељинске Болнице, комплекса око установе о ЦОВИД болнице, почела је у јутрањим часовима, а  за зај посао су били задужени руски стручњаци који су недавно стигли у Републику Српску.

Здравствени радници су са радошћу и захвалношћу дочекали три екипе руских стручњака, а в.д. директор др Милица Ловрић је нагласила да је овај посао веома значајан у вријеме епидемије.

-Хвала министарству здравља и Влади РС који су омогућили да руски стручњаци дезинфикују просторије нове болнице и ЦОВИД болнице. Ово нам је значајно и из разлога што смо прије неколико дана најавили и да ће објекат старе хирургије након реновирања бити стављен у функцију, са капацитетом од 70 кревета. То је данас и учињено, а дезифекцију је извршио тим руских стручњака, како бисмо у овај објекат смјестили пацијенте код којих постоји сумња на инфекцију, са нејасним фебрилним стањима и пацијенти који чекају налаз на ЦОВИД 19. У овом објекту ће бити и пријемна карантинска амбуланта, а просторије грудног одјељења ће бити за пацијенте са већ регистрованим ЦОВИД 19, који имају тешку или веома тешку клиничку слику. У оквиру тог објекта се налази карантин три, односно просторије гдје се налази интензивна њега, са респираторима“, рекла је др Ловрић. Она је истакла да је обезбијеђен и портабилни рентген, као и апарати за ултразвучну дијагностику, што ће свакако допринијети лакшој опсервацији пацијената. Са данас уређеним и опремљеним објектом сртаре хирургије, ЦОВИД болница на располагању има 143 кревета.

-Захвални смо тимовима руских стручњака који дезинфикује медицинске објекте у Бијељини, као и активностима министарству здравља. Такође користим прилику да се захвалим и српском члану Предсједништва Милораду Додику,и Влади РС, што су запосленим у болници дали једнократну помоћ. Ово је како финансијска, тако и морална подршка, јер показује да се труд и рад запослених у овим ванредним оолностима види и цијени професионалност и ентузијазам“, рекла је др Ловрић и нагласила да настављају са активностима, како би грађани Семберије имали што квалитетнију здравствену заштиту.