БРЧКО: Европски универзитет уручио заштитну опрему Одјељењу за јавну безбједност :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО: Европски универзитет уручио заштитну опрему Одјељењу за јавну безбједност


У просторијама Европског универзитета у Брчком ректор ове институције Недељко Станковић данас је Одјељењу за јавну безбједност Владе Брчко дистрикта БиХ уручио око 3000 заштитних маски и десетак медицинских одијела како би се што лакше борили против корона вируса.

Шеф Одјељења за јавну безбједност Един Заимовић казао да се у задње вријеме појављују друштвено одговорне организације као и привредни субјекти који пружају помоћ у борби против корона вируса. 

„Свједоци смо да у задње вријеме имамо и друштвено одговорних организација и привредних субјеката, а једна од њих је и Европски универзитет који је показао своју озбиљност и бригу за све оне који се баве превенцијом и борбом против ове опаке појаве корона вируса. Захваљујем се пуно на овој донацији у име Владе Брчко дистрикта БиХ, институција Дистрикта и у своје лично има“, казао је Заимовић и позвао све оне који су у могућности да се на сличан начин одазову и помогну када је у питању у заштитна опрема. 

Ректор Европског универзитета Недељко Станковић казао је да је обавеза да се помогне у овим тешким временима како би се што лакше превазишао актуелни проблем. 

„Ми смо као и свака одговорна установа покушали да помогнемо у овим тешким времена тако да смо набавили око 9000 хируршки маски и око стотињак медицинских одијела. Подијелили смо око 6000 маски у Тузли и око 90 медицинских одијела УКЦ-у Тузла. Овдје је остало око 3000 маски и око десетак медицинских одијела. Наша је обавеза да помогнемо у ова тешка времена како би се што лакше превазишао овај проблем“, казао је Станковић. 

Данашњој примопредаји заштитне опреме присуствовао је и Денис Шехановић, секретар Црвеног крста/крижа Брчко дистрикта БиХ који се захвалио на донираној опреми и нагласио да је помоћ пружена у правом тренутку посебно када се зна да је тешко набавити на тржишту.

Брчко дистрикт БиХ