Хуманитарна организација “Help Others” из Салзбурга: Донирали визире и маске бјељинској болници :: Semberija INFO ::

 

Хуманитарна организација “Help Others” из Салзбурга: Донирали визире и маске бјељинској болници


Мирсад Трновац из Јање, волонтер  Хуманитарне организације „Help Others“ из Салзбурга  допремио је данас у Бијељину вриједну донацију, 30 визира и 500 заштитних маски за бијељинске здравствене раднике.
Мирсад Трновац каже да је од проглашења ванредног стања у БиХ ова организацја на услузи медицинском особљу и онима који користе заштитну опрему у вријеме епидемије коронавируса.



„Заштитну опрему смо достављали медицинском особљу, полицајцима и људима који су најдиректније угрожени овом пандемијом. Фокус смо ставили на подручје Калесије, Сапне, Братунца, Сребренице, Зворника и Бијељине. Осим медицинске опреме, наша хуманитарна организација свакодневно помаже социјално угроженим грађанима, у виду кућних потрепштина и дезинфекционих средстава“.

Александра Радојчић, епидемиолог у бијељинскј болници, захвалила се хуманитарној организацији из Салзбурга која је донирала визире и маске, истакавши да је свака донација у оваквим условима добродошла.
,,Визири су нам неопхдни за Левел 3 изолације, гдје морамо бити максимално заштићени због рада са позитивним особама на КОВИД 19. Таква заштита подразумијева скафандере, маске, визире, наочале и једнократне хируршке рукавице“, појаснила је докторка Радојчић.



Душко Миловановић, директор Дома здравља Бијељина изјавио је да ова хуманитарна организација има намјеру да и Дому здравља у Јањи донира тунел за дезинфекцију.

„Желим овом приликом да се захвалим овој организацији, јер мисле о грађанима и њиховом здравственом стању“, изјавио је доктор Миловановић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић
Фото - Б. Милошевић