Кванташка пијаца биће отворена од 7. априла :: Semberija INFO ::

 

Кванташка пијаца биће отворена од 7. априла


На основу закључка Републичког штаба за ванредне ситуације од 30. марта, Градски штаб за ванредне ситуације одлучио је да од сутра, 7. априла 2020., дозволи рад Кванташке пијаце у Бијељини. Тржница на велико ће бити отворена од 07:00 до 15:00 часова, уз обавезно поштовање хигијенско-санитарних мјера.

Продавци и запослени у предузећу АД „Град“, у оквиру којег послује Кванташка пијаца, дужни су да током радног времена носе заштитне маске и рукавице, као и да држе међусобно растојање од најмање пет метара.

Из руководства АД „Град“ најављују да ће, ради праћења реализације прописаних мјера, одређени број запослених бити прерасподијељен, како би се могао ангажовати повећан број редара на пијаци. Они ће, такође, контролисати улаз и излаз на кванташкој пијаци, да би се спријечио истовремени боравак великог броја људи на ограниченом простору тржнице.

Ради побољшања хигијенских услова, на пијаци ће бити постављене додатне канте за отпатке, средства за прање руку и довољне количине папирних убруса, а поред редовног прања водом платоа тржнице, дезинфекцију простора вршиће једном седмично предузеће „Комуналац“ АД.

Прва дезинфекција простора Кванташке пијаце извршена је у ноћи између 4. и 5. априла.

​Град Бијељина