ПРИЈАВЉЕН ТУЖИЛАШТВУ ЗБОГ ПОЧИЊЕНОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА '' НЕПОСТУПАЊЕ ПО ЗДРАВСТВЕНИМ ПРОПИСИМА ЗА ВРИЈЕМЕ ЕПИДЕМИЈЕ'' :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈАВЉЕН ТУЖИЛАШТВУ ЗБОГ ПОЧИЊЕНОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА '' НЕПОСТУПАЊЕ ПО ЗДРАВСТВЕНИМ ПРОПИСИМА ЗА ВРИЈЕМЕ ЕПИДЕМИЈЕ''


Полицијски службеници Полицијске станице Лопаре доставили су Окружном јавном тужилаштву у Бијељини извјештај о постојању основа сумње да је почињено кривично дјело '' Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије'' против лица А.Ј.
 
Наиме, пријављени се терети да је 10.03.2020. године на граничном прелазу у Орашју изашао из Босне и Херцеговине, иако се према важећем Законом о заштити становништва од заразних болести и других нормативних аката морао придржавати мјера у вези вируса корона. Истом је према евиденцијама Дома здравља Лопаре одређена мјера кућне изолације.
 
Надаље, према оперативним сазнањима  лице А.Ј. се је 13./14. март 2020. године вратио у Босну и Херцеговину, те самим изласком и уласком у државу, за време мјере кућне изолације није поступио према важећим прописима.
 
Полицијска упрва Бијељина апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона болести на територији Републике Српске.